Chiar dacă au mai rămas doar câteva zile până la debutul verii calendaristice, vremea continuă să își facă de cap. Asta pentru că temperaturile par mai degrabă specifice sezonului rece, iar în unele zone ale țării a început chiar să ningă. La Bâlea Lac, spre exemplu, accesul turiștilor se poate face în momentul de față doar cu telecabina.

Ninge la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă atinge 21 de centimetri
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, stratul de zăpadă măsoară 21 de centimetri, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Cei care doresc să se bucure de o ninsoare ca în povești pe sfârșitul lunii mai, pot face acest lucru mergând cu autoturismul pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
De aici, însă, transportul turiștilor este posibil doar prin cablu, la bordul telecabinei. Specialiștii avertizează că fenomenele extreme sunt semnalate pe toată durata acestei zile.

Nici weekend-ul nu vine cu vești tocmai bune, întrucât în zonă va ploua torențial, cu posibile intensificări ale vântului pe arii restrânse.

Cum va fi vremea în weekend în țară
De asemenea, în restul țării este anunțată vreme instabilă pe toată durata intervalului, cu averse, descărcări electrice și grindină, în special în regiunile nordice și nord-estice. În ceea ce privește cantitățile de apă, acestea vor depăși 15 l/mp, iar izolat 30 l/mp.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *