Iertarea este cel mai puternic lucru pe care-l poți face pentru corpul și spiritul tău. Cu toate acestea rămâne pentru noi unul dintre cele mai puțin atrăgătoare lucruri, mai ales din cauza faptului că orgoliile noastre ne conduc atât de neechivoc.

Iertarea este oarecum asociată cu faptul de a spune că nu e nicio problemă, că acceptăm răul care ni s-a făcut. Dar aceasta nu este iertare.

Iertarea înseamnă să te umpli cu dragoste să răspândești dragoste imprejur și să refuzi să mai păstrezi venin din cauza comportamentelor care au produs rănile.

Mulți oameni cred că în momentul în care decizi să ierți pe cineva care te-a rănit în trecut, persoana iertată este singura care beneficiază de gestul tău plin de bunătate și generozitate, dar realitatea este alta: fii sigur că persoana care va avea cel mai mult de câștigat este cea care iartă.

Nu-ți lăsa mintea să te păcălească, făcându-te să crezi că iertarea este o dovadă de slăbiciune. În ciuda a ceea ce ai fost făcut să crezi, iertarea este o dovadă de tărie de caracter.

Iertarea este un cadou pe care ți-l faci singur, acela de a fi împăcat, fericit și de a putea dormi noaptea. Ierți nu fiindcă ești slab, ci fiindcă ești îndeajuns de puternic să-ți dai seama că doar renunțand la resentimente vei trăi fericit.

Dacă vei continua să ai gânduri pline de ură, mînie și ranchiună față de cineva, vei ajunge să te otrăvești pe tine însuți mai mult decât otrăvește persoana respectivă și vei fi extrem de nefericită.
Dacă unii te-au tratat rău în trecut, asta nu înseamnă că trebuie să le continui efortul. Iată cat de frumos vorbește Mark Twain despre asta: “Mânia este un acid care poate face mai mult rău vasului în care este păstrat decât lucrul pentru care este folosit.”

Renunță la toată mânia la toata toxicitatea și la toate resentimentele care-ți otrăvesc mintea trupul sufletul și viața. Dacă ești furios descărca-te. Nu-ți ascunde și nu iti reprima sentimentele. Lasă totul să iasă la suprafață și, după ce îți trece furia, lasă iertarea să-ți pătrundă în inimă.

Doar înlăturând toată toxicitatea din viața ta vei putea să te eliberezi din închisoarea pe care ți-ai construit-o și în care ai trăit atât de mult timp.

Umpleți inima cu dragoste. Iartă și renunța. Nu neapărat fiindcă cei care te-au rănit o merită, ci fiindcă tu meriți. Lasă iertarea să te elibereze de trecut. Îngădui să înlăture toate ranchiuna pe care ai purtat-o în inima tot acest timp și las-o să umple acel gol cu dragoste.

Iartă, eliberează-te și renunță.

Începe să faci pași mici și să ai încredere că pe măsură ce vei renunța la bagajele care te împovărează vei începe să te simți mai ușor și vei vedea viața mai clar. Te vei simții mai fericit și mai împăcat cu tine însuți și cu lumea din jur.

Se spune că atunci când cineva te face să suferi se întâmplă din cauză că are o suferință interioară profundă, care dă pe dinafară. Oare nevoie de pedeapsă, are nevoie de ajutor. Acesta este mesajul pe care îl transmit. Iertarea ne ajută să ne transformăm rănile, înțelepciunea și mânia, amărăciunea și resentimentele in dragoste si compasiune.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *