Florin Zamfirescu a renunțat în primăvara anului trecut la ceea ce iubește cel mai mult, la teatru, însă abia acum a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a luat această decizie. Ajuns la vârsta de 71 de ani cunoscutul actor a mărturisit în cadrul unui interviu emoționat de ce s-a retras de pe scenă.

Actorul cunoscut pentru rolul din „Inimă de țigan” și-a deschis sufletul și a vorbit despre decizia de a renunța la teatru, mărturisind că a luat această hotărâre pentru a lăsa loc actorilor tineri. Florin Zamfirescu nu regretă că nu mai apare pe scenă și spune că toți marii actori pe care i-a cunoscut s-au retras înainte de 70 de ani.

„Eu nu am voie să fac efort din cauza problemelor de sănătate și ăsta e și motivul pentru care multă lume mă întreabă de ce m-am retras. În primul rând, am un motiv pe care nu l-am spus niciodată: e rândul celor tineri!”, a mărturisit actorul într-o emisiune de la Antena Stars, informează cancan.ro.

De ce s-a retras Florin Zamfirescu din lumea teatrului
„Ca să nu spun cu tristețea cea mai mare câți mari actori pe care i-am cunoscut s-au retras înainte de 70 de ani. Acum am încheiat și cu studenții. Și am încheiat la modul cel mai trist posibil”, a mai adăugat renumitul actor.

Pe lângă faptul că și-a dorit să facă locul în lumea teatrului tinerilor, acesta a declarat că are și mai multe probleme de sănătate fiind nevoit să ia zilnic medicamente. Florin Zamfirescu a precizat că are mai multe boli printre care se numără diabet gradul II, tensiune oscilantă, dar și altele pe care nu și le amintește.

„Am de toate: tensiune oscilantă – cea care mi-a făcut fisura de aortă și care m-a pus în pericol grav. Trebuia atunci… puteam să mor. Era așa… pe muchie! Deci, tensiunea oscilantă pe care trebuie să o țin în frâu pentru că nu se mai poate vindeca.

Am diabet gradul II, am avut cândva, când eram rector, un atac de panică foarte grav care m-a adus în situația de a lua zilnic, pe viață, o anume pastilă ca să mă simt normal, să fiu normal, pentru că, și aici, odată înaintat, acolo rămâi, nu mai dai înapoi.

Ah, mai sunt unele care nici nu le știam numele, nici acum nu știu să spun. Deci, am destule, care se țin în frâu. Am întrebat-o pe nevastă-mea: «Bă, da’ dacă nu mai iau eu pastilele astea? Că m-am săturat să tot iau zilnic». Zice: «Cam într-o săptămână mori».

Deci, eu am soluție dacă vreau să dau colțul: nu mai iau pastilele. Dar, stările pe care le capăt neluând aceste pastile, prin care am trecut, sunt atât de groaznice, că nu le doresc nici dușmanilor dușmanilor mei.

Și eu spun că sunt foarte norocos. Regretul meu e că nu am întâlnit-o pe Daciana cu 20 de ani înainte. Eu știu demult că nu e nimic întâmplător! Domne, nu e nimic întâmplător”, a mai povestit Florin Zamfirescu la Antena Stars, conform sursei menționate.
Sursa fantik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *