Încă 326 de noi de îmbolnăviri cu Covid-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Situația este extrem de gravă în Prahova, la Terapie Intensivă, unde un elicopter e pregătit să transfere pacienți în spitalele din București.

Dar și în Capitală lucrurile nu stau foarte bine. Institutul de Boli Neurovasculare are Secția de Terapie Intensivă închisă din cauza îmbolnăvirilor de acolo.

Specialiștii vin și cu noi date despre infecție: studii recente arată că SARS Cov-2 poate duce la boli autoimune după vindecare.

În Prahova, numărul îmbolnăvirilor crește alarmant. 38 de persoane au fost depistate pozitiv la două centre de dializă din Ploiești.

Locuri la ATI mai sunt doar în camionul de terapie intensivă, adus la finalul săptămânii trecute. Dar nu există și medici care să îi trateze pe bolnavi.

Bogdan Nica, medic șef DSP Prahova: ”Ne pregătim chiar și cu un elicopter dacă am 6-7 bolnavi care nu mai pot fi tratați de transferat la spitale din București și din țară la camion, el nu e operațional de ce. Din lipsă de personal și atunci soluțiile fie vin oamenii ăștia 6 și mai am o listă la care sun și mă rog în fiecare zi, fie ceilalți 5 anesteziști din județ pentru că atâția sunt”.

În București, la Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare s-au infectat 14 cadre medicale și 7 pacienți. Secția ATI neurologie este închisă pentru dezinfecție.

Dr. Corneliu Toader, manager Institutul Național Neurologie și Boli Neurovasculare: ”Vineri ne-a apărut primul rezultat pozitiv la un pacient. Am avut o doctoriță anestezistă care l-a intubat. A avut o eroare în purtarea echipamentului și este pozitivă, a fost confirmată la 48 de ore de la contact cu bolnavul. Dar testul se știe pozitivizează în a cincea, a șaptea zi, deci mult mai târziu, ne îndoim că sursa de infecția a fost bolnavul care a venit din exterior! Vineri se vor relua internările în a ATI neurologie. ATI neurochirurgie funcționează fără problem, noi trebuie să continuăm să oferim asistență bolnavilor cu patologie vasculară cerebrală, este a treia cauză de mortalitate la noi”.

În județul Dâmboviţa a izbucnit un focar la un lanţ de cofetării din Târgovişte. 12 angajați au fost testaţi pozitiv.

În ciuda valului de oameni infectați, mulți dintre tineri percep că acest virus nu determină probleme în cazul lor. Nu vor avea simptome! Nu vor avea probleme!

Tinerii vindecați capătă boli autoimune

Dar SARS COV-2, asemenea altor virusuri pe care le cunoaștem deja, poate duce la boli autoimune, ne avertizează experți din toată lumea. Inclusiv diabet de tip 1. Și aceasta după ce infecția a trecut!

Dr. Brândușa Petruțescu, medic imunolog Spitalul Universitar București: ”Structura virusului seamănă cu structura celulelor organismului, sunt proteine comune, ele sunt recunoscute după dispariția virusului, sunt atacate de sistemul imunitar și apar bolile autoimune, pur și simplu organismul se autodistruge, pe lângă diabet sunt anemiile autoimmune, organismul își autodistruge celulele roșii după ce a venit în venit în contact cu virusul și l-a eliminat”.

Dr. Virgil Musta, Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara: ”Tot mai mulți am constatat că tineri între 30 și 49 de ani prezintă post covid simptome: durere de cap, scaune diareice, oboseală extremă, furnicături în diferite zone. Sunt site-uri specializate în străinătate cu mii de astfel de pacienți care își spun experiența. E de cercetat dacă virusul persistă în alt organ ca formă cronică!”.

Așadar încercați să vă protejați cât mai bine și respectați măsurile de siguranță impuse de autorități.
Stirile protv.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *