Razele ultraviolete din spectrul solar au darul de a distruge rapid noul virus. Profesorul Universității de stat din Milano, profesorul Mario Clerici a oferit mai multe detalii despre experimentul efectuat, în acest scop, de echipa lui de cercetători.

Astfel, experții italieni au introdus SARS-CoV-2 într-o picătură de apă cu scopul de a reproduce efectul provocat în momentul în care o persoană infectată cu noul coronavirus tușește. Materialul astfel obținut a fost supus la diferite doze de raze solare: în diapazon de unde scurte (ultraviolete C-UV-C), unde lungi (UV-A) și medii (UV-B).

S-a constatat că acțiunea ultravioletele chiar și în doze mici face virusul inactiv în decurs de numai câteva secunde. ”Razele solare care pătrund vara în atmosfera terestră au capacitatea de a ucide complet noul coronavirus din stropii de salivă care apar la tuse sau când stai de vorbă cu o persoană infectată”, a explicat omul de știință italian.

În altă ordine de idei, specialistul a explicat cauza nivelului ridicat de răspândire a noului virus în India, Pakistan și Bangladesh. Potrivit afirmațiilor sale, acest lucru este rezultat al climei musonice, când vara, din cauza precipitațiilor abundente, în atmosferă ajunge o cantitate redusă de raze solare.
Sursa dcbusiness.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *