Stare de alerta in Romania. Departamentul pentru Situatii de Urgenta a transmis ca se instituie carantina zonala in localitatea Cartojani din judetul Giurgiu,. Autoritatile au depistat 32 de persoane infectate cu COVID -19.

Astfel, in urma anchetei epidemologice efectuate la fata locului, au fost identificate 37 de persoane care au intrat in contact direct cu unul dintre cei infectati, ”riscul epidemiologic fiind de o gravitate maxima”.

Autoritatile spun ca totul s-a intamplatdin cauza nerespectarii masurilor de preventie.

Din aceasta cauza, ”se instituie masura de carantina, incepand cu data de 22.07.2020, ora 17.00, pentru o perioada de 14 zile pentru localitatea Cartojani din comuna Roat de Jos, judetul Giurgiu” – scrie in decizia Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Masuri speciale in localitatea Cartojani din Giurgiu

In zona de carantina din localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, se instituie masuri obligatorii pentru toate persoanele care se afla permanent in zona sau tranziteaza zona mentionata, astfel: este permisa intrarea, respectiv iesirea pentru transportul de marfa, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime si resurselor necesare desfasurarii activitatilor economice, precum si aprovizionarii populatiei pe baza documentelor justificative care sa indice scopul si destinatia transportului.

De asemenea, este permisa intrarea, respectiv iesirea persoanelor care nu locuiesc in zona carantinata, dar care desfasoara activitati economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, sanitar veterinar, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitati publice, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentarii cu apa, comunicatiilor si transporturilor.
Sursa fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *