Românii din Spania ar putea primi dublă cetățenie, în urma unor discuții între guvernele din București și Madrid.

Cele două guverne pregătesc o ședință comună, potrivit ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Politicianul a vorbit la telefon cu omologul său Arancha Gonzalez Laya și a cerut găsirea unor soluții pentru toți românii care muncesc în Spania, care doresc cetățenie spaniolă.

Românii din Spania care muncesc pot să primească cetățenie spaniolă
Aurescu a pledat pentru „identificarea unei soluţii juridice pentru ca românii din Spania care îşi doresc acest lucru să poată deţine dubla cetăţenie română şi spaniolă”, potrivit Digi 24.

Comunitatea românească din Spania dorește de mai multă vreme să obțină drepturi egale cu cetățenii spanioli, în condițiile în care românii muncesc în Spania și locuiesc acolo de zeci de ani.

În acest sens, Aurescu și-a invitat omologul la București, în momentul în care situația epidemiologică o va permite, petru a pregăti agenda unei ședințe interguvenamentale comune.

Principalele puncte de discuție ar urma să fie stimularea investițiilor, a shimburilor comerciale și culturale dintre România și Spania. Potrivit sursei citate, omologul spaniol a acceptat invitația.

Miniștrii au salutat cooperarea româno-spaniolă din perioada pandemiei de Covid-19, colaborând în acest plan pentru a identifica cele mai bune măsuri care ar trebui luate de guverne pentru a proteja populația.

Potrivit autorităților din Spania, aproximativ 670.000 de români muncesc și locuiesc în toată țara. Până acum câțiva ani, numărul românilor din Spania trecea de 1 milion, așa cum se întâmplă cu românii din Italia.

Cu toate acestea, datele oficiale prezentate de Institutul Național spaniol de Statistică demonstrează că marocanii au depășit românii drept cea mai numeroasă comunitate de străini din Spania.

Datele oficiale INE arată că în 2019 în Spania locuiau și munceau aproximativ 669.000 români, față de 676.000 la 1 ianuarie 2018.

Românii au „dezertat” din Spania și au plecat în Germania și Marea Britanie, noile destinații favorite pentru fluxul de imigranți români.

Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *