Doliu în România! Călin Gheorghe, una dintre vocile reprezentative ale posturilor Pro Fm, Guerilla și Europa FM, a murit. Anunțul a fost făcut de foștii colegi pe pagina oficială a radio Guerilla.

Călin Gheorghe, unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori de radio, a murit subit în urmă cu puțin timp. Ultima ediție cu îndrăgitul DJ la microfon a avut loc ca de obiecei, joi, 23 iulie și nimic nu prevestea o astfel de tragedie. Călin Gheorghe lucra din februarie la postul Europa FM, unde avea o emisiune dedicată muzici pop-rock. Era unul dintre pionierii din FM-ul românesc de după Revoluție. Călin Gheorghe a debutat ca DJ la Pro FM, cea mai cunoscută stație de radio de la acele vremuri, apoi s-a înrolat la radio Guerilla și Radio Seven.

„Călin Gheorghe, fostul nostru coleg și prieten, un om cu o voce ca o prietenie de-o viață, a plecat astăzi dintre noi. Clar, viața câteodată o ia razna. Drum bun, Călin Gheorghe. Mulțumim”, au scris foștii colegi de la Radio Guerilla pe contul de Facebook al postului.

A murit Călin Gheorghe, una dintre cele mai îndrăgite voci de la radio

Călin era un om „calm, cald și educat” și un profesionist desăvârșit, conform prezentării unui fost coleg cu state la fel de vechi în radio.

„Poți exersa vorbirea. Poți simula entuziasmul și/sau priceperea. Poți chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atât de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată.

Gravă fără să devină vreodată plicticoasă și – când era cazul – ghidușă fără să vireze în hăhăială tembelă. Anglofonii, maeștri ai conciziei, i-ar zice (scurt și corect) „authoritative” și „reassuring”: de încredere și liniștitoare. What you hear is what you get. Pe scurt, o voce de om bun. Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc”, a transmis Filip Standavid, fostul coleg de la Europa FM.

”Călin Gheorghe are experiența radioului, dar și a marilor concerte. A participat la peste 50 de festivaluri mari din străinătate, a văzut toate numele mari din lumea rockului. Își aduce aminte emoția trăită la unul dintre ultimele concerte ale trupei Oasis, când peste 100.000 de oameni au cântat absolut toate cântecele formației, fără oprire. Exact acea emoție vrea să o transmită și ascultătorilor”, se arată în prezentarea lui Călin Gheorghe de pe site-ul Europa FM.
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *