Medicul timisorean, Virgil Musta, trage un semnal de alarma dupa ce numarul cazurilor de infectare cu COVID- 19 a crescut.

„Daca nu reusim sa impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de baza pentru preventia bolii – nu cred ca vom reusi sa facem fata pandemiei. Este cert ca in toata lumea, acolo unde regulile se respecta, pandemia este tinuta sub control, iar unde nu, din pacate, vedem ca se intampla ceea ce se intampla si la noi in tara. Atrag atentia populatiei ca aceasta lupta nu se castiga in spital. Spitalele vor fi coplesite si oricum avem resurse limitate. Singura solutie este sa nu ne imbolnavim si acest lucru se face numai prin preventie” a avertizat medicul Virgil Musta.

Medicul a mai spus ca in Timisoara spitalul de boli infectioase si spitalele suport sunt pline cu pacienti infectati cu coronavirus.

„Terapia intensiva este plina, a intrat in functiune si unitatea mobila de terapie intensiva, iar pe sectie avem foarte multi pacienti care nu sunt critici, dar necesita terapie cu oxigen” a mai spus Virgil Musta.

Daca se continua acest trend crescator, medicul Musta spune ca exista posibilitatea ca autoritatile sa puna la dispozitia persoanelor asimptomatice un „spatiu de izolare” intr-un camin, unde vor putea sa stea cei care nu au unde sa se izoleze.

„Daca nu intelegem sa fim responsabili si solidari ne, imbolnavim, imbolnavim pe altii si iata ce se intampla” a avertizat medicul Virgil Musta.

Potrivit medicului, oamenii ar trebui sa respecte, cu strictete, trei masuri importante.

”Respectati 3 masuri simple, va rog! Pentru cei dintre d-voastra care nu au legatura directa cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienta Covid si poate nici nu cunosc persoane care sa se fi imbolnavit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care inca ne paste.

Chiar daca la nivel mondial tocmai s-au depasit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de inca de 10 ori in realitate, adica 100 de milioane de oameni) si 500.000 de persoane decedate care au avut si Covid-19… chiar daca am avut la inceputul pandemiei experientele concrete ale Italiei, Spaniei si a altor tari importante unde oamenii mureau ca nu mai aveau loc in spitale… chiar daca acum centrul pandemiei este in Brazilia si India, unde se inregistreaza peste 10.000 de cazuri pe zi… chiar daca SUA tocmai a depasit 2,5 milioane de cazuri…chiar daca in Europa a reinceput cresterea alarmanta a numarului de persoane infectate in mai multe tari, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia…

 

Chiar daca la noi in tara in ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemanator cu cel de la varful pandemiei si creste numarul celor internati la ATI…chiar daca exista numeroase marturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie marturii ale medicilor care se confrunta direct cu evolutia imprevizibila a bolii…

TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SA INTELEAGA CA ESTE ESENTIAL SA RESPECTAM IN CONTINUARE 3 MASURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CA NU SUNT ATAT DE NOROCOSI INCAT SA FACA DOAR FORME USOARE: sa evitam locurile aglomerate, sa purtam masca in spatiile inchise, sa ne spalam des mainile”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *