Premierul Ludovic Orban a adus o serie de clarificări privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber.

Luni, șeful Executivului spunea că în aceste zile se discută la nivelul autorităților despre obligativitatea purtării măștii de protecție și în zonele exterioare.

Marți, Orban a venit cu o serie de detalii noi privind măsura discutată și a spus că, la propunerea specialiștilor, doar în unele zone ar putea fi obligatorie masca în aer liber.

Ludovic Orban explică unde și în ce condiții se va purta masca de protecție. Zonele vizate
După aproape o săptămână cu peste 1.000 de cazurile zilnice de infectare cu Covid-19, autoritățile sunt îngrijorate de evoluția pandemiei din România și se gândesc la o serie de măsuri restrictive.

Dacă inițial s-a gândit la impunerea măștii de protecție în aer liber la nivel național, premierul Ludovic Orban s-a răzgândit, după o discuție cu specialiștii.

În cursul zilei de marți, Orban a explicat că măsura de purtare a măștii în aer liber este una care va fi luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone.

”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat.

Noi restricţii de la 1 august în România? Ludovic Orban, anunţ ferm despre modificarea programului teraselor
De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber.”, a spus Orban, conform Știripesurse.

Masca în aer liber, doar în anumite zone și în spații orare specifice
În regiunile din țară unde va fi impusă în mod obligatoriu în aer liber, masca de protecție va fi utilizată de cetățeni doar în anumite intervale de timp de peste zi.

”Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.

La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare.”, a mai spus Ludovic Orban pentru sursa citată.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *