După 32 de ani de săpături, satul biblic din Bethsaida, unde Iisus a hrănit cele 5.000 de persoane, a mers pe apă, și a ajutat un orb să-și recapete vederea, a fost identificat, în cele din urmă, de arheologi.

Acel loc, în care Mântuitorul Iisus a săvârșit una dintre cele mai faimoase minuni ale sale, este acum o ruină, nu foare departe de Marea Galileii. Potrivit Bibliei, în Bethsaida s-au născut apostolii Petru, Andrei și Filip.

32 de ani au cercetat arheologii până au găsit satul biblic, care, într-un final, pare să fi fost blestemat de Mântuitorul Iisus, pentru că locuitorii nu s-au pocăit, în ciuda minunilor săvârșite de el în acele locuri.

Cum arată satul biblic în care Iisus a mers pe apă și a realizat una dintre cele mai mari minuni
Potivit profesorului Rami Arav de la Universitatea Nebraska, satul biblic, martor al celor mai mari minuni săvârșite de Iisus, se numește Et-Tell, Golan Heights, și se află în apropierea râului Iordan, acolo unde Mântuitorul a fost botezat de Sfântul Ioan.

Tot el a spus că potrivit istoricului roman, Titus Flavius ​​Josephus, Betshaida, care se traduce în limba ebraică casă de pescuit, a fost redenumită Julias, după soția împăratului roman Augustus, iar echipa care cercetează locația a descoperit un templu care a fost dedicat Iuliei.

Și deși Et-Tell se află la o distanță de peste o milă de la Marea Galilee, contrar descrierii biblice a Bethsaidei, unde poți ajunge ușor cu barca, locul descoperit de arheologi ar fi fost mult mai departe, în trecut.

„Practic, trebuie să știți că Marea Galilee este predispusă schimbărilor tectonice”, a spus profesorul Rami Arav.

De asemenea, printre ruinele satului, cercetătorii au descoperit echipamente antice de pescuit. Potrivit arheologilor, Iisus ar fi blestemat satul, avertizându-l că va avea o soartă mai rea decât a Sodomei, orașul distrus de Dumnezeu în Vechiul Testament.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *