Oamenii de știință britanici au descoperit că un ingredient natural care se găsește în spray-urile împotriva țânțarilor poate ucide virusul SARS-CoV-2, potrivit The Guardian.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a publicat un raport al cercetătorilor, care arată că Mosi-guard, un spray bazat pe Citriodiol folosit de militarii britanici începând cu luna aprilie, poate ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Spray-urile care conțin Citriodiol nu sunt suficiente însă pentru a opri infecția, dar pot fi utile ca o măsură suplimentară de protecție, pe lângă spălatul mâinilor și purtarea măștii.

Citriodiolul este o substanță derivată din uleiul de eucalipt și care s-a dovedit a fi eficientă împotriva altor tipuri de coronavirus, cum ar fi Sars. Acesta este și motivul pentru care astfel de spray-uri au fost introduse în dotarea militarilor britanici la începutul pandemiei.

Jacqueline Watson, director general al Citrefine, compania care produce substanța, a declarat anterior că este optimistă că Citriodiolul ar putea contribui la stoparea răspândirii virusului.

„Ceea ce putem spune este că simțim că există o șansă foarte mare să funcționeze împotriva acestui virus, dar, desigur, trebuie să fie bine testat”, a spus ea.

Sursa: StirilePROTV


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *