Doliu în politică. COVID a răpit un cunoscut politician. A murit la doar 49 de ani. Bogdan Simion, candidat din partea PER la funția de primar al unei comune din Dâmbovița, a fost răpus de noul coronavirus.

Fondatorul site-ului dambovitanews.ro și candidat din partea PER la funcţia de primar al comunei Vulcana Pandele, a murit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce a pierdut lupta cu noul virus.

Bogdan Simion a fost declarat decedat marți după-amiază. Avea 49 de ani. După a șasea zi de la internare, starea sa de sănătate a devenit tot mai gravă, atunci când a dezvoltat insuficienţă respiratorie severă şi a intrat în comă, fiind intubat.

Chiar și când se afla pe patul de spital, Bogdan Simion ținea în permanență legătura cu alegătorii săi, pe Facebook. „Şi dacă voi muri tot voi câştiga, că nu mă mai pot scoate de pe buletinul de vot”, spunea Simion.

Soția sa a fost, la rându-i, depistată cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit targovistenews.ro, Bogdan Simion nu era cunoscut cu afecțiuni medicale. „A fost intubat și ventilat mecanic, a beneficiat de maximum de medicație, i s-a administrat Remdesevir, un medicament foarte bun, i s-a administrat chiar și plasmă cu anticorpi și is-au asociat și trei antibiotice. Am făcut tot ce era omenește posibil pentru a-l salva”, au precizat specializștii pentru sursa citată.

Avea un trecut scandalos

În 2013, pe atunci consilier local PDL în comuna dâmboviţeană Vulcana-Pandele, a fost reținut și adus la București pentru audieri, după ce ar șantajat primari din Dâmbovița. Acestea le-a fi cerut edililor din județ să încheie contracte de publicitate pentru a nu publica articole compromiţătoare despre ei, a fost ridicat de anchetatori şi adus la Direcţia de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), unde a fost fost audiat.

Potrivit Poliţiei Române, Bogdan Simion i-ar fi şantajat pe primari cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cerându-le să încheie contracte de publicitate de 200-500 de lei. Edilii au refuzat, iar Simion ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i forţa pe primar să îi dea bani prin contracte de publicitate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *