Un amendament prin care piețele rămân deschise și la interior, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară, a fost votat în Parlamentul României.

În cursul zilei de marți, Camera Deputaților a adoptat, cu o serie de amendamente, legea de aprobare a Ordonanței de Urgență prin care Guvernul a dispus, între altele, închiderea pieţelor, ca măsură anti-COVID.

Mai exact, aleșii au decis că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Schimbare radicală votată în Camera Deputaților: Piețele, deschise şi în interior
Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un raport de admitere la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare.

Un amendament introdus de social-democrații Marcel Ciolacu şi PSD Daniel Zamfir, admis prin vot, prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

“Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, spune textul amendamentului.

Legea a fost votată cu 173 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi 93 de abţineri. Legea merge la promulgare la preşedintele Iohannis, care o poate retrimite Parlamentului.

”Trebuie să redeschidem şi pieţele în spaţii închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, pieţele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, spune Lorand Balint Magyar, conform Mediafax.

PSD a atacat dur decizia Guvernului
Opoziție susține că închiderea pieţelor a fost o măsură aberantă: ”Este o prostie, iar pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi de prevenţie.

Pentru că ieri până şi cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noştri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, afirmă deputatul PSD Daniel Suciu.

La rândul său, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lansat, cu o zi în urmă, un atac dur la adresa premierului Ludovic Orban, pe care îl acuza că vrea să scoată afară din piețe producătorii români.

“Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești.

Vom vota în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, a scris Ciolacu pe Facebook.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *