Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în urma evaluării făcute, duminică dimineața, la Spitalul Floreasca, Cătălin Denciu, medicul erou, avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului. Cadrul medical a fost transferat la o clinică în Belgia cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România. Medicul-erou de la Piatra Neamț este supravegheat în permanență de medicii belgieni, care țin legătura constant cu soția acestuia, Alina Denciu.

Cătălin Denciu nu va mai putea să-și facă niciodată meseria într-o secție ATI, potrivit specialiștilor, notează impact.ro

“Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Soția medicului-erou i-a interzis lui Nelu Tătaru să mai ofere informații

Alina Denciu, soția medicului-erou, i-ar fi interzis ministrului de Sănătate să mai dea informații presei despre starea de sănătatea a soțului ei. Nelu Tătaru a transmis, inițial, că medicul a fost redepistat cu noul coronavirus, însă premierul României a negat această informație.

Cătălin Denciu a uimit o țară întreagă prin curajul său de a încerca să salveze pacienți, în timpul incendiului de la Spitalul Județean de Urgențe din Piatra Neamț. El a ajuns să fie victimă, după ce a fost prins de către flăcările are continuau să se extindă.
Sursa wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *