Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre situația actuală din România. Se pare că președintele României consideră faptul că țara noastra se află pe un platou în ceea ce privește numărul de infectări cu virusul COVID-19.

Președintele României, mesaj încurajator

Klaus Iohannis a mai adăugat faptul, în conferința de vineri susținută la Palatul Cotroceni, că viitoarea campanie de vacinare reprezintă o chestiune de securitate națională.

„În ce privește pandemia de COVID-19, câteva chestiuni foarte importante. Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă.

Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate. Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a declarat preşedintele.

Președintele României, mesaj încurajator
De asemenea, Klaus Iohannis a mai adăugat faptul că a convocat o ședință cu Nelu Tătaru, Marcel Vela și Nicoale Ciucă, pentru a vorbi despre vaccin.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”, a transmis Iohannis.
Sursa wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *