Cum se simte medicul Cătălin Denciu după opt zile de spitalizare?

Medicul Cătălin Denciu a devenit un erou după ce a sărit în flăcări pentru a încerca să-și salveze pacienții de la ATI, în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Bărbatul a fost tranferat de urgență la un spital din Belgia, unde se află deja de opt zile. El urmează să fie operat în curând.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, 22 noiembrie, pentru Libertatea că starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu este în prezent stabilă, iar în zilele următoare acesta va fi supus și unei intervenții chirurgicale săptămâna viitoare.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, pentru sursa citată.

Alina Denciu, soția medicului-erou, i-ar fi interzis ministrului de Sănătate să mai dea informații presei despre starea de sănătatea a soțului ei. Nelu Tătaru a transmis, inițial, că medicul a fost redepistat cu noul coronavirus, însă premierul României a negat această informație.

Cătălin Denciu a uimit o țară întreagă prin curajul său de a încerca să salveze pacienți, în timpul incendiului de la Spitalul Județean de Urgențe din Piatra Neamț. El a ajuns să fie victimă, după ce a fost prins de către flăcările are continuau să se extindă.

Medicul s-a ales cu arsuri de 80% din corp și a fost transportat de urgență la un spital din Capitală. Pentru ca șansele lui de supraviețuire să fie pe cât de posibil mai mari, el a fost transportat la un spital din Belgia, unde primește tratamentele necesare.

Sursa wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *