Celentano din serialul „Las Fierbinți” a „recidivat” din nou și a lansat un discurs excepțional de 1 Decembrie. Monologul actorului Adrian Văncică de Ziua Națională a devenit viral, personajul său vorbind despre clasa politică, școală și spitale.

Bețivul satului din producția de la Pro TV își spune off-ul în timp ce i se ia interviul. O jurnalistă îl întreabă pe Celentano dacă a mai scris vreo poezie, în urmă cu câțiva ani devenind viral prin intermediul versurilor emoționante transpuse în „România, țara mea”.

Cu limba împleticită și cu multe supărări adunate de-a lungul anilor personajul renumit din „Las Fierbinți” își dă drumul la gură chiar în ziua de 1 Decembrie și începe să vorbească despre resemnarea care s-a așternut în ultima perioadă în sufletele românilor.

Producătorii serialului de la Pro TV ne-au obișnuit cu discursurile lacrimogene de 1 Decembrie, în 2016 Celentano din Las Fierbinți devenind viral cu o poezie dedicată țării noastre în zi de sărbătoare. Acum, actorul a schimbat macazul și vorbește despre alte subiecte care ne macină pe toți.

„Cui mama dracu’ îi mai arde de poezie, doamnă? Dumneavoastră nu vedeți cum trăim noi? Într-un banc de-ala sec care nu-l înțelege nimeni. Un pește mergea pe un drum. Asta-i România. Îl întreb: «ce caută mă, peștele ăla pe drum?» E normal? Nu e normal, peștele trebuie să stea în apă.

Dar a ajuns peștele ăla acolo că l-a pus mă-sa, l-a pus ta-su, un senator, un deputat, pe pile. Și el când s-a văzut acolo ce face? Nimic, încearcă să meargă pe bicicletă, ca să fie el mai cu moț. Nu mai e nimic normal.

Te uiți în stânga, în dreapta. Anapoda ai școala. Copiii, îi învață în școală, tango. Termină școala, dă copilul de viață, surpriză! În viață se joacă călușarul. Știți? Nu știm. Păi de ce, mă? Pentru că pe noi, în școală, ne-a învățat tango.

Păi hai, măi, să vă învețe ce trebuie. Păi nu putem. Păi de ce? Pentru că așa e sistemul. Așa e sistemul? Sistemul ăsta pe mine mă zăpăcește de cap, că nu înțeleg. Intri în spital și, dacă ai noroc să ieși de acolo, ești mai bolnav decât ai intrat.

Te duci în alt spital să te tratezi de ce ai luat din primul, după aia în al treilea din al doilea și tot așa până când ajungi să te tratezi cu pământ la cimitir. Cum facem noi ca să schimbăm sistemul? Asta-i întrebarea.

Un pește merge pe drum. Pune, măi, peștele ăla în apă, să înoate, să dea din codiță. Avem și poezie în viața noastră. Avem poezie, respectiv rimă. Că și la poezie se repetă, și în viața noastră se repetă. Din 4 în 4 ani, din 5 în 5 ani. Este rimă încălecată, că toți vrea să ne încalece.

Este rimă împerecheată, că toți vrea să ne împerecheze. Și vine cu aceeași poezie. O să fie bine, o să vă dăm, o să vă facem. O să facem schimbarea. Știți ce înțelege ei când face schimbarea? Că schimbă pe Mamba cu Tamba”, își începe Celentano discursul excepțional de Ziua Națională a României.

Bărbatul nu a uitat nici de promisiunile făcute de autorități, mai ales în preajma alegerilor, vedeta serialului precizând că politicienii doar se laudă că dau ceva alegătorilor, în schimb când este vorba de luat, iau și cu zece mâini.

Concluzia trasă anul acesta din discursul emoționant al bețivului din „Las Fierbinți” este ca românii să nu se mai bazeze pe clasa politică, ci numai pe ei. Schimbarea vine de la fiecare în parte, nu trebuie așteptat ca sistemul să fie unul mai bun.

„Explicați-mi mie, dacă este același joc, cu aceleași reguli, cu aceleași butoane, cu aceiași oameni, cum mama dracu’ se schimbă ceva? Cum? Vreau și eu să văd peștele în apă, drumul cu asfalt.

Purceaua e moartă în coteț demult. Și știi ce face? Îi pune pijama și spune: «ba nu, doarme!» Zău, mă? De ce ești mă, hahaleră? Eu nu văd, mă, că e moartă? Și cum văd eu vede toți. Și mai este un proverb care mă tot gândesc la el.

Statul când zice că îți ia, îți ia. Când zice că îți dă, zice. Dar cred că sistemul trebuie schimbat. Și până se schimbă, ca să nu ne mai bazăm pe ăsta, hai să ne bazăm pe noi. Eu așa fac, mă bazez pe voi. Hai, România”, încheie Celentano discursul de 1 Decembrie.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *