George Simion, co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a declarat, joi, că în cazul în care PSD nu va încerca să-l suspende pe preşedintele Klaus Iohannis, atunci o va face partidul său.

Acesta consideră că Iohannis şi-a depăşit atribuţiile constituţionale şi a devenit „actor politic”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Mesajele noului deputat AUR de Alba către politicieni: „Nu am crezut n… USR-PLUS şi PSD au număr egal de parlamentari în Timiş, chiar dacă USR… Şapte din cei nouă parlamentari aleşi în Olt sunt ai PSD.

Candidatul A… „PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui (…) Dacă nu o să o facă PSD (n. red. iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui), o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus Simion, la TVR 1.

George Simion a explicat că cel mai important argument pentru suspendarea lui Iohannis este faptul că acesta a încetat să mai acţioneze că un mediator în politica din România. „În luna de campanie Klaus Iohannis a ieşit în faţa românilor şi a promovat constant PNL. Este cât se poate de evident faptul că a făcut campanie, 25% a primit Klaus Iohannis.

Nu mai este mediator în momentul ăsta. Este evident că PSD este un alt partid în siajul preşedintelui, aşa că noi, ca forţă nouă, ne permitem să facem acest lucru, că nu avem păpuşari, noi rezistăm la această avalanşă de atacuri împotriva noastră venită din zona preşedintelui”, a declarat George Simion.

Declaraţiile lui Simion vin după ce liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru ce a făcut în ultimul an, precizând că o astfel de variantă nu poate fi exclusă definitiv, însă, în acest moment, o criză politică nu e oportună.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *