În timp ce ministrul Sportului şi ministrul de Externe din România s-au grăbit să se delimiteze de arbitrul român Sebastian Colţescu, acuzat de rasism după ce s-a referit la un sportiv de culoare, în discuţia cu un alt arbitru, prin formula „ăla negru”, presa din Ungaria îi ia apărarea românului.

”Negru. În română asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când a rostit acest cuvânt, Sebastian Colțescu nu a gândit că se va sfârși cariera lui”, notează publicația maghiară Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară), într-un articol intitulat „Je suis român”.

„“JE SUIS ROMÁN!” SOLIDARITATE ȘI CORECTITUDINE DIN PARTEA PRESEI LUI ORBÁN. VIKTOR ORBÁN. ÎN ACEST CAZ, “CEL BUN”!

Cotidianul MAGYAR NEMZET titrează într-un fel în care în România nu s-a întâmplat, ca urmare a exceselor împotriva arbitrului COLȚESCU, eroul nefericitului incident din Franța (nu pricep în detaliu ce scrie-n restul articolului, dar din câtă limbă ungurească cunosc, e-n favoarea noastră, oricum “titlul face melodia”).

Li se dă astfel o lecție usturătoare atât pupincuriștilor din presa românească, cât și autorităților române de tipul ministrului IONUȚ STROE, care s-au grăbit să-l învinovățească în mod greșit pe românul nostru, sau să-și ceară scuze prostește pentru ceva unde nu eram vinovați noi românii.

Preşedintele clubului Istanbul BB, Goksel Gumuşdag, a declarat, joi, la revenirea la Istanbul după confruntarea cu PSG din Liga Campionilor, că solicită interdicţie pe viaţă pentru arbitri după incidentul din urmă cu două zile al cărui protagonist a fost Sebastian Colţescu.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul „negru” indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Demba Ba l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: “Nu spui niciodată ”omul ăsta alb”, spui ”omul ăsta”. Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele ”omul ăsta negru”?”

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară. Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.
Sursa stiripesurse.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *