Au apărut noi informații despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu, actorul fiind internat în acest weekend în stare îngrijorătoare într-un spital din Capitală.

Potrivit noilor date furnizate despre îndrăgitul artist, medicii sunt rezervați în a spune în cât timp ar putea ieși din spital și îl țin în continuare sub strictă supraveghere medicală.

Actorul în vârstă de 87 de ani a fost internat vineri, pe 18 decembrie, la Spitalul Floreasca din București.

Ion Dichiseanu, în continuare sub strictă supraveghere medicală
Acesta a fost intubat și testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost unul negativ, titrează Antena 3.

Actorul este cunoscut pentru problemele sale cardiace, acesta fiind și motivul pentru care a fost transportat de urgență la spital.

Dichiseanu suferă de insuficiență renală și respiratorie, iar când a fost dus de medici, acesta avea saturația de oxigen din sânge la un nivel foarte scăzut (70%).

Decorat de doi președinți ai României pentru cariera sa prestigioasă
Pentru cariera sa artistică a fost răsplătit în repetate rânduri în ultimii ani. A primit Premiul ACIN pentru prestația din „Clipa”, producție a anului 1979 și a fost decorat apoi cu Ordinul Național Serviciu Credincios în grad de Cavaler în luna mai 2002.

Premiul primit sub președinția lui Ion Iliescu de el și alți actori remarcabili a fost acordat „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

A fost decorat anul trecut și de către actualul președinte, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Dichiseanu a jucat în zeci de filme dintre care amintim: „Amprenta” (1967), „Toate pânzele sus” (serial TV, 1977), „Trandafirul galben” (1982) și „Revanșa” (1978). În cel din urmă film menționat a intrat în pielea comandantului legionar Cernescu.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *