Un incendiu puternic a avut loc în noaptea de Crăciun în pavilionul de bărbaţi al Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi, cu degajări de fum pe hol. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, un pacient de 33 de ani a decedat, în vreme ce alți 18 au fost evacuați.

La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere și un echipaj de terapie intensivă cu medic. Din păcate, victima era semiconștientă, prezenta arsuri asociate cu simptome de intoxicație cu fum și nu a mai putut fi salvată.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04:00. Cel mai probabil, totul a pornit de la o țigară aprinsă, dar pompierii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

„Incendiul a fost anunțat la ora 03.05, la Spitalul de Psihiatrie «Socola» Iași, cu degajări de fum pe hol. La fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic.

A fost găsită o victimă, la Pavilionul 1 bărbați. Au fost evacuați 18 pacienți care nu prezentau afecțiuni medicale iar a 19-a persoană, un bărbat, în vârstă de 33 ani, era semiconștientă și prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice.

A ars o saltea de pat. La ora 04.00, incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 06.00. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul”, a transmis ISU Iași.

Pavilionul în care s-a produs incendiul a fost transformat la începutul acestui an în pavilion – tampon, destinat pacienților aduși în spital în rezerve individuale, în așteptarea rezultatului testului RT-PCR pentru depistarea infecției cu SARS-Cov-2.

Managerul unității sanitare nu își explică, însă, de unde ar fi putut avea țigări pacientul respectiv, pentru a fi validată ipoteza conform căreia cauza incendiului ar fi fost fumatul. „Este la prima internare persoana respectivă, nu mai fusese internată la Socola, toți ceilalți pacienți sunt în perfectă siguranță.

A fost adus de poliție, care face obligatoriu o percheziție la intrare. Apoi la noi pacientul este preluat în triaj și apoi este trimis pe zona tampon, unde i se face o a doua percheziție, ne uităm după urme de agresiune pe corp și rămâne doar cu lenjeria intimă, iar apoi primește pijamale și este trimis în zona tampon”, a declarat Bogdan Șaramet.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *