Ion Dichiseanu este unul dintre marii actori ai României, cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Ion Dichiseanu a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală pe 19 decembrie, în stare foarte gravă. Actorul avea o saturaţie de foarte mică de oxigen în sînge. Medicii l-au preluat şi i-au făcut toate analizele.


Potrivit ultimelor informaţii, actorul are metastaze la plămâni şi rinichi. Dichiseanu nu este intubat, însă are nevoie de mască de oxigen.

Unul dintre marii actori ai României
Medicii sunt rezervaţi în privinţa actorului, anunță România TV.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud. Este unul dintre marii actori ai României, cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), după care, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.

Starea lui Bogdan Stanoevici s-a agravat
Un alt actor român trece prin clipe de cumpănă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus: Bogdan Stanoevici este în continuare în stare gravă. Actorul a ajuns la Spitalul Pantelimon după ce s-a infectat cu coronavirus.

Starea sa de sănătate s-a agravat, deşi a reuşit să scape de virus. Plămânii actorului sunt extrem de afectați și necesită ventilare artificială, după ce au fost atacați de o infecție nosocomială căpătată în spital.

Actorul urmează să fie transferat la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde ar putea primi îngrijiri mai bune, relatează surse medicale.

Bogdan Stanoevici nu a avut înainte probleme să susțină că nu se teme de COVID. El declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției SARS-Cov-2 pentru că este ”sănătos”. Actorul a mai spus că a făcut lunar teste anti-COVID, iar toate au ieșit negative.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *