Un alt cutremur a avut loc în Croația! De data aceasta, seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la 5 kilometri adâncime.

Seismul s-a produs la 42 de km SE de Zagreb și la doar 14 km W de Sisak, un oraș cu o populație de 35,700 de oameni.

De altfel, Croația este zguduită serios în ultima perioadă de o serie de seisme. Locuitorii din centrul țării au mai trecut printr-un cutremur de 5,2 grade în urmă cu doar câteva ore.

Cutremur în Croația!
Mai mult de atât, acesta din urmă a fost urmat de două replici destul de puternice. Seismul inițial s-a produs la numai 10 kilometri adâncime, potrivit USGS, și epicentrul a fost la 50 de kilometri de capitala Zagreb.

Conform informațiilor venite din presa croată, nu au existat victime și pagubele au fost unele destul de mici. Se așteaptă acum noutăți legate de ultimul seism.

Se știe doar că, oamenii au ieșit speriați pe stradă destul de speriați și au așteptat ca seismul să se opreasc. De remarcat că în luna martie, un seism cu magnitudinea de 5,3 a provocat pagube materiale însemnate în Croația.

Acestea au fost evaluate atunci la 6 miliarde de dolari. Mai mult de atât, o adolescentă a murit şi câteva zeci de persoane au fost rănite.

Vă reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat deja disponibilitatea de a ajuta Croaţia. „Urmărim îndeaproape situaţia şi suntem gata să venim în ajutor”, a transmis aceasta.

Nu e singurul cutremur al zilei. În ziua de 29 Decembrie 2020, la ora 10:06:07, ora locală a României, s-a produs în insula Creta din Grecia un seism mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 10km.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *