Românii care se vaccinează împotriva coronavirusului și intră în contact cu o persoană infectată nu vor mai intra în carantină. Anunțul a fost dat de directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol. Declarația a fost făcută luni, 12 ianuarie, într-o conferință de presă la Guvern. Așadar, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu vor mai sta 14 zile în carantină dacă intră în contact cu o persoană testată pozitiv.

„E logic ca o persoană vaccinată şi sănătoasă imunologic nu avem de ce să o mai carantinăm. Se vor mai relaxa unele tipuri de măsuri”,a declarat Adriana Pistol, marți, într-o conferință de presă la Guvern.

Personalul medical va fi plătit pentru vaccinare! Anunțul făcut de ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății a anunțat că se pregătește o ordonanță de urgență în urma căreia personalul medical care se vaccinează împotriva virusului va fi plătit. Această ordonață pregătită de Guvern ar putea intra în vigoare în această săptămână.

„Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”,a explicat Vlad Voiculescu.
Sursa wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *