Dizidentul rus Alexei Navalnîi a revenit duminică seara la Moscova. Imediat după ce a aterizat pe aeroportul din Capitală, acesta a fost arestat de către forțele de securitate ruse.

România condamnă reținerea dizidentului: ”Inacceptabilă și nedemocratică”
UPDATE, ora 22:00 / România a reacționat la scurt timp după reținerea lui Alex Navalnîi la Moscova. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj, pe Twitter, în care spune că acțiunea autorităților rusești este “inacceptabilă” și “nedemocratică”.

“Reținerea liderului opoziției din Rusia Navalnîi la reîntoarcerea sa în țară după ce s-a recuperat de la otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziția, este pur și simplu nedemocratic”, a scris, duminică seara, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în mediul online.

Știrea inițială, ora 20:35 / După o tentativă de a fi asasinat cu agentul neurotoxic noviciok, Navalnîi s-a recuperat în Germania, acolo unde a urmat un tratament începând cu luna august a anului trecut.

Acesta este recunoscut ca un critic dur al preşedintelui rus în exercițiu, Vladimir Putin. Recent, Navalnîi şi-a anunţat decizia de a se întoarce din Germania în Rusia, spunând că îi este dor de Moscova şi că nu este interesat de ceea ce el a numit procesele fabricate împotriva sa.

Alexei Navalnîi a revenit în Rusia. Imediat, a fost arestat pe aeroportul din Moscova.
În ciuda faptului că autoritățile ruse au anunțat de ceva vreme că îl vor aresta și cel mai probabil condamna la mai mulți ani de închisoare, Alexei Navalnîi a revenit în Rusia, duminică.

La scurt timp după ce a ieșit din avionul său care a aterizat pe aeroportul Șeremetovo din Moscova, Navalnîi a fost reținut de poliție aeroportul transmite Dailymail.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *