Lovitură cruntă pentru AUR! Sunt acuzaţii deosebit de grave la adresa şefului formaţiunii, George Simion. Se va ajunge la tribunal. Înşelăciune şi furt sunt acuzaţiile la adresa lui Simion.

Este o lovitură dură încasată de către cei de la AUR. Preşedintele George Simion este acuzat de furt şi înşelăciune. Şeful Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR.

Cu acesta a candidat la alegeri şi astfel a creat confuzie în rândul electoratului rrom.

Aşa au ajuns 10 la sută dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa acestei etnii, mai spune liderul rrom. Organizaţia romilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar.

“Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie.

Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Acronimul AUR, vechi din 1996
Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, spune că acronimul AUR a fost creat de romi în 1996. Sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.

“Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere”, a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

“Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa“, a replicat George Simion, preşedintele AUR, conform Antena 3.

Preşedintele organizaţiei rromilor mai spune că anumiţi membri din conducerea acestui partid au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.

“Au nişte oameni care de-a lungul timpului pe-ai noştri i-au persecutat. Adică, sunt extremişti, sunt ultra-naţionalişti şi rasişti”, a precizat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Reprezentanţii romilor aşteaptă acum ca justiţia să facă lumină în acest scandal.
Sursa capital.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *