Pentru că sunt nemulțumiți de restricțiile antiepidemice, sute de protestatari au ieșit pe străzile din Olanda și au vandalizat tot ce le-a stat în cale. Mai exact, au aruncat cu bolonavi, cocktailuri molotov, petarde şi au folosit arme albe în lupte parte în parte cu oamenii legii.

Din primele informații, în cele trei zile de protest au fost arestate peste 400 de persoane.
Totodată, pentru a păstra ordinea, opoziţia de extremă dreaptă cere guvernului să trimită armata în stradă. Premierul Mark Rutte a susținut că toţi protestatarii violenţi vor fi pedepsiţi .Premierul Olandei a condamnat vehement protestele violente față de restricțiile impuse de autorități cu privire la combaterea pandemiei, catalogând atacurile protestatarilor drept acte criminale. Deși în urmă cu 10 zile, Mark Rutte și-a dat demisia, acesta rămâne în funcție până la alegerile parlamentare din martie.

„Ce se întâmplă nu are nimic de-a face cu protestele. Este violenţă criminală şi va fi tratată ca atare”, a declarat Mark Rutte, premier Olanda.

Reamintim că au avut loc proteste în Amsterdam, Eindhoven, Haga, Apeldoorn, Arnheim, Breda, Enschede, Roermond, Tilburg și Venlo.
Sute de protestatari au ieșit ăn stradă
Peste 13,000 de oameni au fost ucişi în Olanda de coronavirus
Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, şcolile şi-au închis porţile încă din 15 decembrie iar între orele 21:00 şi 4:30 sunt restircţii de ciruclaţie. De asemenea, peste o săptămână, autoritățile olandeze vor decide dacă vor extinde carantina și după data de 9 februarie 2021. Potrivit unor surse, peste 13,000 de oameni au fost ucişi în Olanda de coronavirus.
Sursa wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *