Este vorba despre FALIMENTUL SISTEMULUI DE PENSII, din păcate acesta este un scenariu spre care țara noastră se îndreaptă cu viteză maximă

Știm foarte bine că de ani de zile populația României este în scădere, avem o mare problemă cu natalitatea, dar și cu migrația românilor din cauza nivelului de trai.

Cine ar putea plăti un IMPOZIT mai MARE pe SALARIU

Premierul, Florin Cîțu spune că vom ajunge în această situație, în cel mult 15 ani, însă specialiștii economici spun că vom ajunge mult mai devreme pentru că spun ei, începând cu anul 2030, în aproape 9 ani de zile, generația decrețeilor, va ajunge la vârsta de pensionare și acela ar fi momentul critic în care numărul pensionarilor îl va depăși net pe cel al angajaților.

În acel moment sistemul de pensii ar putea face implozie, sunt studii care arată că în 2040 un angajat din România ar trebui să susțină 2 pensii și jumătate.

Deocamdată raportul dintre numărul de salariați și cel de pensionari la nivel național este de 10 la 9, însă ATENȚIE, avem județe în țară, de exemplu în Teleorman avem 16 pensionari la 10 salariați,în Giurgiu și Vaslui avem 15 pensionari la 10 salariați, sunt județele cele mai sărace din țară.

Analiștii economici spun că există o singură SOLUȚIE la acest dezastru. Fondurile private de pensii, fonduri care au avut în 2020 randament de 3 ori peste rata inflației, undeva la 6,2%.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *