Preşedintele Klaus Iohannis a dat o nouă lovitură pe scena politică din România. E bomba momentului în televiziune. Totul s-ar fi decis la Palatul Cotroceni.

Mişcare extrem de importantă făcută de către preşedintele Klaus Iohannis. Totul s-ar fi decis, în mare secret, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a dat marea lovitură
Preşedintele Klaus Iohannis a dat marea lovitură. Una dintre apropiatele şefului statului este pe cale să ocupe o funcţie extrem de importantă, cheie în statul român.

Se pare că totul a fost pus la cale în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare. Partidul care conduce coaliţia care este la putere acum în România, PNL, a obținut funcția de șef al TVR. Nu liberalii vor decide însă noul şef al TVR, ci președintele Klaus Iohannis va fi cel care va alege omul.

Mădălina Dobrovolschi, noua şefă a TVR?
Se pare că Mădălina Dobrovolschi este principala favorită pentru a prelua șefia TVR, conform evz.ro. Aceasta este fostă prezentatoare TV, la B1 şi Realitatea TV, dar şi fost purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Mădălina Dobrovolschi a plecat de la Palatul Cotroceni pe data de 19 decembrie 2019. Aceasta a demisionat din funcția de purtător de cuvânt, iar apoi a realizat, pentru o scurtă perioadă o emisiune la Realitatea Plus, Legile Puterii, după ce Denise Rifai a plecat de la televiziunea de ştiri.

De fapt, TVR urma să ajungă la USR-PLUS, dar Ludovic Orban le-a propus liderilor USR-PLUS un schimb. PNL să preia TVR, iar Societatea Română de Radiodifuziune (RRA) să revină colegilor de guvernare.

Propunerea de schimbare a împărțirii inițiale a instituțiilor media de stat între liderii coaliției a fost avansată de președintele PNL în această săptămână, în ultima ședință a acestora, potrivit surselor politice. Liderii USR-PLUS au cerut un timp de gândire.

Multele canale ale Televiziunii Naționale îi conferă avantajul de a fi urmărită și în cele mai izolate comunități din țară. Dar și în străinătate, unde se află milioane de români cu drept de vot. Această realitate este de mare interes politic pentru USR-PLUS.

Alianța USR-PLUS este definită de sociologi ca fiind “o structură politică a marilor orașe”. Bazinul electoral al acestora este limitat la urbanul mare, problemă pe care aceștia caută să o rezolve de mai mult timp, fără mare succes.

Încă de la preluarea mandatului, președintele USR al Comisiei de Cultură, Arte și Mass-Media din Camera Deputaților, Iulian Bulai, cu acceptul Alianței, și-a axat ultra-majoritar activitatea doar pe situația din TVR.

Deși și Societatea Română de Radiodifuziune (RRA) se află pe lista instituțiilor media de stat cărora urmează să li se schimbe conducerea.

Conducerile USR-PLUS au pregătit și o propunere pentru funcția de președinte-director general al TVR, conform unor lideri din USR. Pe Corina Șuteu, fost ministru al culturii în Guvernul Dacian Cioloș.

Mădălina Dobrovolschi a stat aproape un an la Realitatea Plus, apoi a demisionat. Unele surse spuneau că va deveni purtător de cuvânt al Guvernului, însă acest proiect nu s-a concretizat. Acum, aceasta este foarte aproape de a ajunge în poziţia de şefă la Televiziunea Publică.
Sursa capital.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *