Este informaţia momentului despre preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului le-a luat faţa tuturor liderilor politici. Ultimele dezvăluiri îl plasează în topul încrederii pe Iohannis care are parte însă de surprize mari.

Preşedintele Klaus Iohannis continuă să domine topul încrederii politicienilor din România. Totul a devenit public în urma unui sondaj relaizat de către cei de la Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS, în luna februarie 2021.

Iohannis domină topul încrederii
Iohannis domină topul încredrrii în politicieni, dar clasamentul a suferit modificări semnificative. Totuşi, chiar şi cei care au nivel de încredere mare, au un nivel de neîncredere dublu.

Potrivit cercetării sociologice, pe primul loc în topul încrederii se află Klaus Iohannis, cu 37% încredere multă şi foarte multă, care dominăp lejer clasamentul. Totuşi, are şi 63% încredere puţină şi foarte puţină.

Surpriza totală este pe locul secund. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, are 25%, iar Ludovic Orban, preşedintele PNL, cu 20% completează podiumul.

Florin Cîţu, depăşit de George Simion
Premierul Florin Cîţu este depăşit la încredere de către copreşedintele AUR, George Simion. Tot la 20% încredere multă şi foarte multă se situează şi George Simion, liderul AUR, care reuşeşte să-i depăşească pe liderul USR, Dan Barna (18%), şi pe premierul Florin Cîţu (17%).

Simion are şi potenţial de creştere, având în vedere că 31% dintre respondenţi afirmă că nu îl cunosc. Traian Băsescu, Dacian Cioloş, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu se află la coada clasamentului, cu procente foarte mari la încredere puţină şi foarte puţină.

Un caz aparte este cel al Ancăi Dragu, preşedintele Senatului, care este o necunoscută pentru 63% dintre români.

Oamenii lui Florin Cîţu, necunoscuţi
Oamenii din Guvernul lui Florin Cîţu sunt necunoscuţi pentru populaţie. Topul încrederii în miniştrii Guvernului Cîţu este condus de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă (32%), urmat de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe (29%).

Oarecum surprinzător, pe locul al treilea se află vicepremierul Kelemen Hunor, cu 18% încredere multă şi foarte multă, însă şi cu cel mai mare procent la încredere puţină şi foarte puţină.

Mulţi dintre miniştrii Guvernului Cîţu nu sunt cunoscuţi de electorat, iar dintre cei cu o notorietate mai mare Vlad Voiculescu (16%) şi Sorin Cîmpeanu (16%) beneficiară de o încredere mai mare, în vreme ce Raluca Turcan este abia la coada clasamentului (7%).

Notorietarea mai mare vine însă la pachet şi cu un procent mai mare la capitolul încredere puţină şi foarte puţină, anunţă stiripesurse.ro.

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 22 – 26 februarie, 2021
Sura capital.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *