Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, 17 martie, o conferință de presă, la finalul ședinței de lucru, cu liderii coaliției de guvernare, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Klaus Iohannis, despre siguranța vaccinului AstraZeneca

Șeful statului a vorbit despre valul trei al pandemiei despre care susține că e posibil să fie ultimul în funcție de progresul procesului de vaccinare. De asemenea, Klaus Iohannis a dat asigurări că vaccinul AstraZeneca și toate celelalte aprobate de Uniunea Europeană sunt sigure pentru români.

Peste 50.000 de persoane s-au vaccinat împotriva noului coronavirus în ultimele 24 de ore

Președintele României îndeamnă toți cetățenii să se vaccineze împotriva Covid-19, pentru a reveni într-un final la viața de dinainte de pandemie, și susține că nu există motive medicale din cauza cărora românii să refuze vaccinarea.

„Un al doilea subiect la care o să mă refer pe scurt este situația epidemiologică actuală. Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ.
Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”, a precizat Klaus Iohannis.
Bărbatul care a agresat-o pe Laurette în camera de hotel nu se află la prima abatere- bzi.ro

O femeie, vaccinată anti-COVID-19 în timpul sarcinii cu Moderna, a născut un bebeluș cu anticorpi

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel la populație să respecte măsurile de siguranță. Acesta a anunțat că în funcție de evoluția pandemiei autoritățile vor lua măsuri măsuri punctuale, în zonele unde situația epidemiologică o impune.

„Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi!”, a declarat șeful statului.

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca
România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, au decis reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), împreună cu cei ai Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), în urma unei ședințe extraordinare.

Consultările au avut loc ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin. „În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată într-un comunicat CNCAV.

Bilanț coronavirus, 17 martie 2021. Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din 2021

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă continuarea vaccinării, până la finalizarea evaluării cazurilor semnalate de tulburări de coagulare a sângelui. Potrivit CNCAV, cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată.

„În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste evenimente”, arată CNCAV.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *