Preşedintele Klaus Iohannis împreună cu premierul Florin Cîțu participă miercuri, de la ora 12:00, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis urmează să discute cu autorităţile centrale şi locale prezente la evenimentul de la Dăbuleni despre măsurile de accelerare a campaniei de împădurire.

Acţiunea de plantare pe teren nisipos se desfăşoară în marja Zilei Internaţionale a Pădurilor, tema din acest an fiind Restaurarea Pădurilor.

„Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră”, se arată în informarea de presă a Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Klaus Iohannis urmează să discute cu autorităţile centrale şi locale prezente la evenimentul de la Dăbuleni despre măsurile de accelerare a campaniei de împădurire

Potrivit sursei citate, președintele Iohannis va discuta cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, o componentă importantă a Programului Naţional de Împăduriri.

„În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare”, potrivit sursei menţionate.

Conform unui anunţ al Guvernului, prim-ministrul Florin Cîţu va fi prezent şi el la eveniment unde vor fi plantaţi peste 3.000 de puieţi de salcâm.

De asemenea, și ministrul Mediului Tanczos Barna va participa la Dăbuleni. Evenimentul „campania naţională de împădurire, etapa de primăvară, finanţată pentru prima dată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, transmite

Ministerul Mediului, într-un anunţ de presă.

Astfel, „în cadrul campaniei naţionale de împădurire din acest an, prin care peste 50 de milioane de puieţi vor fi plantaţi peste tot în ţară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha.
Sursa kanald.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *