Este anunțul momentului de la Guvern. Se schimbă buletinele. Toți românii trebuie să știe când apare noul document și care este diferența. Vestea cea mare a fost dată de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, vine cu vești bune pentru români. Într-o postare pe pagina personală de Facebook,a cesta susţine că, începând din august, românii vor avea documente de identitate electronice.

Mai exact, potrivit acestuia, noile buletine vor avea dimensiuni comparabile cu cele ale unui card bancar. Ministrul a explicat și ce date va conține noul act de identitate. Potrivit acestuia, pe lângă identitatea digitală, românii vor putea stoca și semnătura digitală.

“Din august vom începe să avem documente de identitate electronice. Dimensiunile vor fi comparabile cu cele ale unui card bancar. Acest instrument va conţine, pe lângă identitatea digitală, un spaţiu digital în care fiecare persoană va putea stoca “semnătura digitală”.”, a afirmat Ciprian Teleman, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a mai subliniat faptul că statul român trebuie să asigure fiecărui cetăţean dreptul de a semna electronic, asumându-şi costurile acestui instrument. “Romania, go digital!”, a încheiat Teleman.

Lucian Bode confirmă apariția noului buletin
De menționat este faptul că, în urmă cu o lună de zile, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit și el despre noul document de identitate. Tot atunci, el susținea că documentul poate fi solicitat din luna august și va aduce un plus de noutate.

Mai exact, identitatea persoanelor nu va mai putea fi furată, iar instituțiile publice vor avea certitudinea că persoana care prezintă respectivul buletin este într-adevăr titularul.

„Noua carte de identitate electronică, pe care cetățenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document și va conține elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanția că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, declara Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *