Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-și salveze pacienții, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, la aproape cinci luni de la tragedia din Piatra Neamț.

La aproape cinci luni de la tragedie, Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia. În noaptea de 14 noiembrie 2020, medicul era de gardă când aizbucnit incendiul la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Fără să stea pe gânduri, Cătălin Denciu a sărit în foc ca să-și salveze pacienții.

Cătălin Denciu este în continuare internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România, după incendiul de la Piatra Neamț. Este supravegheat în permanență de medici și a fost supus la o serie de operații. Doctorii se concentrează pe tratarea chirurgicală a leziunilor pe care medicul le-a suferit în urma incendiului.

”Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Acesta a fost decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor de preşedinte.

Un incendiu de proporții avut loc, pe 14 noiembrie 2020, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu mai mulți morți.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *