Conform unor surse România TV, procurorii au terminat de numărat voturile la alegerile locale şi au constatat faptul că procesul de vot a fost fraudat, Clotilde Armand având mai puţine voturi decât contracandidatul său.

ULTIMA ORĂ! Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la peste 1.000 de voturi în faţa lui Daniel Tudorache
UPDATE: Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a refuzat să comenteze informația conform căreia ar fi câștigat alegerile locale în cursa cu Clotilde Armand, după renumărarea voturilor de către polițiști. El a spus că așteaptă un comunicat oficial al Parchetului.

„Aștept să vină un comunicat mâine sau cel târziu vineri și atunci voi putea spune exact ce s-a întâmplat în Sectorul 1 la alegeri. Procurorul de caz ne va comunica mâine ce a descoperit la renumărarea voturilor. E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie (c.n.2020), dar o parte dintre membrii Oficiului Electoral de Sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații și trebuia să se opună. Vom vedea. Nu o să fac niciun comentariu până când nu voi avea un comunicat oficial”, a spus Daniel Tudorache, la Antena3.

Suntem foarte rezervaţi până când vom avea ceva oficial. Vom face comentarii după ce vom avea un punct de vedere oficial. Vreau sa spun ca aceasta renumarare trebuia sa aiba loc din 2020, de la 1 octombrie, pentru ca de atunci s-a vazut ca exista frauda. Este clar ca procurorii vor face lumina in acest caz si daca reultatul va fi altul acest lucru va avea consecinte. Romania este un stat de drept pana la proba contrara, cei care au fraudat au pus sub semnul intrebarii statul de drept, iar organele, de la presedintein jos, trebuie sa faca ce este necesar. Cred ca in cele din urma bunul simt si corectitudinea vor prevala”, a declarat şi Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache.

Un comunicat oficial privind numărătoarea voturilor va fi emis abia mâine, anunţă România TV, dar mai multe surse spun că Daniel Tudorache ar avea cu 1.000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1.

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare.

2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot.

3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

Avocatul lui Daniel Tudorache: „Este de dorit ca doamna primar Clotilde Armand să facă pasul în spate”
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

5. Efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context”.

Termenul de soluționare era de 8 aprilie 2021.

Ce se întâmplă dacă se confirmă că Daniel Tudorache a câştigat alegerile:

„Putem să discutăm doar ipotetic ce se va întâmpla dacă se va confirma că domnul Daniel Tudorache este cel care a câștigat alegerile. Bineînțeles că este de dorit ca fiecare să își păstreze onoarea și doamna primar în funcție să facă pasul în spate, în măsura în care se va dovedi că a pierdut alegerile. În situația în care nu va înțelege să facă acest lucru, probabil că vom merge mai departe pe căile legale. În momentul acesta, mai sunt trei dosare pe rol care au fix acest obiect”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, la Antena 3, la finalul lunii aprilie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *