Doctorul Flavia Groșan tranșează, într-o postare pe pagina de socializare, subiectul „endoscopiei bronșice”.

După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora te poți infecta mortal în urma acestei intervenții, Flavia Groșan susține că, de fapt, e o intervenție cu „riscuri minime” pentru un bronholog experimentat.

„După ce Grosan a bagat panica in populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronsica. Vezi, Doamne, te poți infecta mortal in urma acestei intervenții invazive. Recunosc, colegul nu a fost mediatizat ca si mine. Ce noroc pe capul lui.

Prieteni, practic oxigenoterapia in limita ghidurilor disponibile. Am practicat endoscopia bronsica peste 10 ani. Am in portofoliu profesional peste 6000 de cazuri investigate. Dar nu țin minte sa fi avut vreo infecție atât de gravă. Poate si din precauție, sau in urma unor controale in care mi s au zdruncinat creierii. Echipa mea, sunteți pe aici. Spuneti voi daca am dreptate.

Si imi mai aduc aminte ceva. In anii aia eram chemată zilnic pentru bronhoaspiratii in secții ATI din alte spitale. Cu doua întrebări, iar as arunca presa in aer. Dar n am sa le pun.

PS In concluzie, sa nu va fie frica de bronhoscopie. Este o investigație de baza in Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat. Amin.”, spune Flavia Groșan”, scrie medicul pe pagina de facebook


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *