Alexandru Rafila, reprezentat al României la OMS, susține că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus va crește în perioada următoare. Vor fi în jur de 4.000 de cazuri pe zi, la sfârșitul lui septembrie.

„E o creştere aproape de zece ori”
Senatorul PSD se arată îngrijorat de ceea ce se va întâmpla în perioadă următoare pe teritoriul țării noastre.

Numărul de persoane infectate cu COVID-19 va crește semnificativ.

„E o creştere aproape de zece ori în decurs de şase săptămâni. Ce am observat este că această creştere săptămânală
este între 1,43 şi 1,63, deci o medie cam de 1,5 şi asta o să ne arate că la sfârşitul lunii septembrie, în ultima săptămână din luna septembrie, 21-27, eu cred că vor fi în jur de 4.000 de cazuri”, a declarat medicul.

De asemenea, acesta speră că de data aceasta se vor face testări corecte. Totodată, acuză faptul că la sfârșitul anului trecut nu au fost efectuate testele necesare.

„Însă cu o condiţie pot să estimez această cifră:

dacă nu se întâmplă cumva vreo minune în ceea ce priveşte modul de testarepentru că noi am mai trecut în luna noiembrie a anului trecut, ştiţi, când în mod inexplicabil numărul de cazuri afost redus datorită lipsei testării.

Adică, dacă o să fim serioşi de data aceasta şi o să testăm aşa cum trebuie – pentru că, pe măsură ce creşte numărul de cazuri, ideea este să opreşti transmiterea”, a precizat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore, 628 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 scrie wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *