Doliu in lumea artistica. Celebrul compozitor grec Mikis Theodorakis, care a scris coloana sonora pentru filmul „Zorba Grecul”, a incetat din viata la varsta de 96 de ani. Anuntul trist a fost facut de Ministerul Culturii din Grecia.

„Astazi am pierdut o parte din sufletul Greciei. Mikis Theodorakis, Mikis al tuturor, profesorul, intelectualul, stanga radicala. Cel care i-a facut pe toti grecii sa cante poezii,”, a transmis ministrul Culturii elen, Lina Mendoni, intr-un mesaj postat pe pagina de Twitter.

Mikis Theodorakis a decedat in casa sa din Atena. Compozitorul suferea de probleme cardiace, fiind spitalizat in mai multe randuri in ultimii ani.

Mikis Theodorakis este cel mai renumit compozitor grec din istorie. Celebrele sale coloane sonore pentru „Zorba Grecul” (1964), jucat de Anthony Quinn, „Z” (1969), si „Serpico” (1973) raman in memoria fanilor sai.

In plus, compozitiile artistului elen au fost intepretate, de-a lungul timpul de catre The Beatles, Edith Piaf si multi altii.

Artistul a fost o voce puternica impotriva juntei elene, care l-a inchis si exilat intre 1974-1974, interzicand muzica sa timp de jumatate de secol.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *