Premierul Romaniei Florin Citu a transmis un mesaj emotionant dupa decesul lui Ivan Patzaichin. Seful guvernului i-a multumit sportivului pentru “tot ce a facut pentru sport si pentru Romania”.

“Iti multumim pentru tot ce ai facut pentru sport si pentru Romania”, este mesajul transmis de premierul Florin Citu la moartea canotorului Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial si european.

“O veste extrem de trista, astazi! Multiplu campion olimpic, mondial si european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut Romania. Iti multumim pentru tot ce ai facut pentru sport si pentru Romania!”, a transmis premierul Florin Citu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Anuntul despre decesul marelui sportiv a fost anuntat duminica dimineata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman: “E legenda… un CampiOM s-a transformat in stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

„Povestea sa e povestea succesului, a bunului simt si al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat inapoi inzecit si a inspirat oamenii sa traiasca frumos. Dincolo de medaliile stralucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM daruit si generos. Drum lin, Ivan! Vesnic in inimile noastre! Condoleante familiei! Dumnezeu sa il ierte si sa odihneasca!”, a scris COSR pe pagina ed Facebook.

Ivan Patzaichin s-a nascut la 26 noiembrie 1949 intr-o familie de lipoveni, in satul Mila 23. El a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984 si triplu laureat cu argint.

Sportivul a devenit ulterior antrenor, iar in ultimul timp se dedicase antreprenoriatului social, preocupat de promovarea sportului, miscarii in aer liber si a ecoturismului.

De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, dupa ce a fost diagnosticat cu o boala incurabila, ar fi fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Starea lui s-a agravat in ultima luna, iar duminica a incetat din viata.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *