Până în iarnă toată populația României conectată la sisteme centralizate de încălzire trebuie să monteze obligatoriu repartitoare de căldură.

În caz contrar, riscați amenzi de până la 1.000 de lei.

Repartitoare obligatorii pentru toată lumea. PSD a propus un proiect cu energie termală în București, dar voi Batman, Batman.

Până una alta, repartitoarele de căldură sau contoarele individuale devin obligatorii în toată România, deci implicit în București, acolo unde statisticile spun că există vreo jumătate de milion de apartamente care nu au asemenea dispozitive de control instalate.

Dai un ban, dar cumperi ceva frumos
Da, instalarea unor repartitoare de căldură reprezintă o cheltuială în plus pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire oferit de Termoenergetica în București, însă, pe termen lung, investiția ar trebui să fie amortizată printr-un consum mai mic de apă caldă și căldură, lucru care va scădea facturile.

Cât costă să montezi repartitoare la bloc
Dacă ai deja centrală de apartament, ai scăpat de această obligație. Totuși, dacă ești racordat la rețeaua centralizată, e musai să le ai instalate până la finalului anului, altfel riști o amendă serioasă că nu te-ai conformat.

Totuși, specialiștii în domeniu spun că termenul de instalare va fi cu siguranță depășit deoarece numărul celor care trebuie să instaleze aceste aparate de măsură a căldurii este foarte mare la nivel național.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *