Premierul Florin Citu a anuntat ca scolile vor ramane deschise si dupa ce rata infectarilor dintr-o localitate depaseste 6 la mie.

Eventuala suspendare a cursurilor cu prezenta fizica va fi decisa punctual, de conducerea scolii indiferent de rata infectarilor din zona in care se afla.

In schimb, a mai precizat seful Guvernului, decizia de oprire a cursurilor cu prezenta fizica va fi luata de fiecare scoala in parte, in functie de numarul de infectari.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va propune, printre altele, ca soferii de TIR care vin din alte state sa nu mai stea in carantina daca sunt vaccinati sau sunt testati anti-COVID, iar rezultatul este negativ.

“Hotararea CNSU cu aceste modificari va fi data in aceasta seara, inclusiv cea cu eliminarea carantinarii pentru soferii care vin din alte state si sunt testati sau sunt vaccinati”, a declarat, potrivit Agerpres, Florin Citu, aflat la un eveniment organizat pentru deschiderea traficului pe Pasajul Mogosoaia

Totodata, a precizat seful Executivului, se va stabili ca functionarea scolilor sa nu mai fie legata de depasirea pragului de incidenta de 6 la mia de locuitori si sa se ia decizii punctual, pe fiecare scoala in parte, acolo unde se inregistreaza cazuri de infectare.

“V-am spus foarte clar, si asta e decizia CNSU care va fi aprobata diseara, veti vedea diseara detaliile, pentru scoala se scoate acea legatura cu gradul de incidenta si atunci ramane pentru fiecare scoala in parte decizia in functie de numarul de copii infectati. Vom vedea detaliile, vin prin ordin al ministrilor Educatiei si Sanatatii, de cate ori trebuie sa se testeze si asa mai departe. Haideti sa asteptam de la ei”, a spus premierul Romaniei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *