Românii au primit în ultima perioadă mai mult vești rele în ceea ce privește scumpirile și situația din țara noastră, dar președintele a făcut acum un anunț care mai schimbă lucrurile.

Iohannis susține plafonarea prețurilor la energie
Klaus Iohannis a declarat astăzi că plafonarea prețurilor la energie este o măsură care ar putea fi adoptată și care „poate să ne treacă prin iarnă” mai ușor, implicând costuri mai mici la facturi. Președintele vrea să ia măsuri rapide în acest sens și speră că rezultatele vor apărea curând.

Președintele i-a asigurat pe români că este de acord cu plafonarea preţurilor la energie pentru această iarnă și va acționa în acest sens, dar explică că situația nu depinde de el, pentru că decizia aparține celor din domeniu. Iohannis susține că nimeni nu se aștepta la o așa explozie de prețuri, nici măcar specialiștii care se ocupă de evoluția acestora.

Nu se aștepta nimeni să avem aceste creșteri fantastice la prețul gazelor, nu s-au așteptat experții – cum în general nu se așteaptă când apar crize – să crească prețurile la energie așa de mult”, a spus Klaus Iohannis.

Cîțu promite plafonarea prețurilor la energie
Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat miercuri că Partidul Național Liberal și Guvernul vor susține plafonarea prețurilor la energie. Astfel, premierul promite că prețurile vor scădea în perioada următoare și curând va avea loc și o discuție în acest sens, imediat ce este rezolvată problema cu Guvernul.

Actualul Guvern, fiind unul interimar, nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii. Astfel, Cîțu și-a schimbat complet declarațiile, după ce excludea posibilitatea îngheţării preţurilor la energie. Spunea doar că va lua măsuri pentru ca scumpirea facturilor să nu afecteze prea tare, dar situația s-a schimbat acum.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *