Dacă vrei să folosești usturoiul în bucătărie la cea mai bună calitate posibilă, ține seamă de acest truc. N-ai nevoie decât de câțiva căței de usturoi dintr-un sortiment bio, un ghiveci de cel puțin 20 de centimetri, cu găuri la bază și puțin pământ de flori.

În primul rând, trebuie să separi cățeii de usturoi dintr-o căpățână fără să îndepărtezi coaja. Umple apoi ghiveciul cu pământ de flori până când ți-a mai rămas liberă o înălțime de 2,5 centimetri. Îngroapă usturoiul la baza ghiveciului, cu partea ascuțită în sus. Ține cont de faptul că între fiecare doi căței de usturoi trebuie să lași un spațiu de cel puțin opt centimetri.

Se recomandă folosirea unui ghiveci lung pentru câțiva căței de usturoi sau câteva ghivece mici pentru câte un cățel de usturoi, scrie Impact. Va răsări în 16-32 de săptămâni de la plantare.

Plantează usturoiul toamna sau iarna și udă-l cu moderație
Pentru a obține cel mai bun usturoi acasă, plantează-l toamna sau iarna. În prima fază a dezvoltării, planta preferă temperaturile scăzute iar ulterior, poate suporta și până la 25 de grade Celsius.

Prea multă apă duce la îmbolnăvirea plantei, motiv pentru care usturoiul trebuie udat cu moderație. Usturoiul poate fi recoltat atunci când frunzele exterioare încep să se usuce și să devină maronii. Se poate depozita într-un loc răcoros atunci când bulbul se usucă bine.

Știai că laptele combinat cu usturoi are beneficii extraordinar pentru sănătate? Iată cum te ajută.

Ai nevoie de:

– 500 ml lapte

– 10 căţei de usturoi decojiţi

– 2-3 linguriţe de zahăr

– 250 ml apă

Cum se prepară

Toarnă apă şi laptele într-o oală. Lasă amestecul să fiarbă. Amestecă continuu. Odată ce amestecul începe să se încălzească, poţi adăuga usturoiul. Când amestecul ajunge în punctul de fierbere, redu focul la minimum şi amesteca constant până când jumătate din lichid se evaporă, potrivit suntgospodina.net. Ia apoi oală de pe foc, strecoară lichidul şi adăugă zahăr. Este recomandat să serveşti această băutură caldă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *