Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în România pentru toate activitățile economice. Florin Cîțu anunță că acesta poate fi necesar și pentru mersul la magazin sau supermarket.

Joi, după ședința de Guvern, premierul demis Florin Cîțu a anunțat o serie de măsuri pe care Executivul le pregătește pentru lupta cu pandemia de Covid-19.

Primul ministru spune că în acest moment nu ia în calcul instituirea carantinei în București, unde rata de infectare a trecut de 15, însă pe masa propunerilor este introducerea certificatului verde Covid pentru acces la toate activitățile economice.

Premierul dorește introducerea certificatului verde Covid ”cât mai rapid”, inclusiv pentru accesul în magazin și supermarket.

Florin Cîțu anunță posibilitatea impunerii certificatului verde pentru orice activitate economică
Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, în conferința de presă de după ședința de Guvern, dacă ia în calcul carantinarea Capitalei și a județului Ilfov, propusă de unii epidemiologi.

Șeful Executivului a spus că nu este cazul, dar a spus că autoritățiile se gândesc să introducă certificatul verde Covid pentru toate activitățile economice.

”Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice.

Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru”, a spus Cîțu.

Certificatul verde, obligatoriu și pentru mersul la magazin? Cîțu: ”Aș merge pe ideea asta”
În finalul conferinței de presă, Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști dacă ar vrea introducerea certificatului verde inclusiv pentru acces în magazine și supermarketuri.

Pus să explice dacă acest lucru nu ar fi o restricționare, Cîțu a răspuns: ”Nu, asta nu este o restricționare ci doar o triere. Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine. Și la doctor dacă te duci, te testezi”

Premierul a mai precizat că această posibilă impunere a certificatului verde Covid este, în prezent, ”doar o propunere” pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății, și cu care va merge inclusiv în grupurile parlamentare ale PNL.

În ceea ce privește aplicarea acestor măsuri, premierul a afirmat că ele pot fi puse în practică doar după un vot în Parlament, pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *