Klaus Iohannis i-a convocat pe Florin Cîțu, Raed Arafat și pe unii membri ai guvernului la Cotroceni, la ora 17:30, pentru a găsi soluții la criza provocată de pandemia de Covid-19.

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni. Iohannis: „Va fi restricționată circulația noaptea pentru cei neevaccinați”. UpdateBREAKING NEWS
Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni pe tema pandemiei de Covid-19. Florin Cîțu și Raed Arafat, printre cei convocați.

Iohannis: „Singura soluție este vaccinarea
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, că de luni redevine obligatorie purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și cele deschise.

De asemenea, va fi restricționată circulația pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate, cu excepția celor care au un document ce poate proba deplasarea în interes de serviciu.

O altă decizie este intrarea în vacanță a tuturor elevilor, nu doar a celor din clasele I-IV, pentru următoarele două săptămâni.

Iată principalele declarații ale președintelui Iohannis:

–„Vreau să fiu foarte clar: dacă vrem să se oprească pandemia singura soluție este vaccinarea. Dragi români, dacă vreți să se termine cu pandemia, vaccinați-vă! În vestul Euuropei unde oamenii s-au relaxat în masă, s-au relaxat, pandemia nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde oamenii au reticențe din varii motive, suntem în plin val pandemic. La noi s-a declanșat o adevărată catastrofă.”

-„Până vă convingeți să vă vaccinați, este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Azi s-a decis ca vacanța va fi valabilă și pentru gimnaziu și liceu, astfel că două săptămâni va fi vacanță începând de luni.”

-„De luni masca este obligatorie peste tot. Și în interior și în exterior, la școală, pe stradă. Este regretabil care trebuie să instituim restricții. Guvernul va hotărî vineri ce restricții mai intră în vigoare. De exemplu, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați. În timpul zilei, la majoritatea activităților accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze.”

acum 2 ore
Ședința organizată de Klaus Iohannis la Cotroceni, pe tema pandemiei de Covid-19, a început
În jurul orei 17:30, la Palatul Cotroceni, a început ședința organizată de președintele Klaus Iohannis pe tema luării unor noi decizii în privința evoluției pandemiei de Covid-19 din România.

La masa discuțiilor, alături de șeful statului, se mai află premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, precum şi preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Într-o nouă săptămână cu cifre record în pandemie, președintele Klaus Iohannis a convocat, la Palatul Cotroceni, o ședință cu cei responsabilii în gestionarea crizei sanitare.

Marți, în ziua când România a trecut de 500 de decese de SARS-CoV-2 în 24 de ore, șeful statului anunţat clar că se pregătesc noi restricții pentru limitarea răspândirii virusului.

În acest sens, se așteaptă ca la finalul discuțiilor de la Cotroceni, la care vor fi prezenți printre alții Florin Cîțu și Raed Arafat, să avem un nou set de măsuri restrictive.

Klaus Iohannis va avea miercuri, 20 octombrie 2021, la ora 17,30, o ședință de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de Covid-19, anunță site-ul Administrației Prezidențiale.

La întâlnirea extrem de importantă din această după amiază vor participa premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *