Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, a anunțat miercuri că a hotărât, în urma ședinței cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și Jandarmeriei, intensificarea controalelor în București. Măsura vine în scopul asigurării respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul Capitalei este în continuă creștere, iar sâmbătă, 16 octombrie, a depășit pragul de 16 la mia de locuitori, ajungând azi la 16,51 la mie, arată datele publicate de DSP București. În același timp, la nivelul Bucureștiului azi au fost raportate și cele mai multe cazuri noi de COVID – 2.834.

Având în vedere contextul pandemic, Prefectura Capitalei a anunțat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă intensificarea controalelor în București, pentru cel puțin o lună, începând de miercuri seara. Decizia a fost luată în urma ședinței la care au participat reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și Jandarmeriei.

„Controalele vor fi fixate pe principalele artere”
Prefectul municipiului București, care este președintele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, a aprobat introducerea în spațiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie).

„Controalele vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineața). De asemenea, începând de astăzi, verificarea pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoțite și de prefectul Capitalei și subprefecți”, se arată în comunicatul citat.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *