Poșta Română și CEC Bank garantează accesul total al clienților săi la serviciul universal la toate subunitățile poștale, dar numai în condiții de siguranță și securitate. Măsură luată în contextul noilor măsuri anunțate de Raed Arafat.

Poșta Română și CEC Bank au luat decizia de a acorda tuturor clienților accesul la serviciile din toate unitățile instituțiilor din țară, dar numai în condiții de siguranță contra COVID-19. Măsură luată în contextul noilor restricţii anunțate luni după-amiază de Raed Arafat.

Toți clienții Poștei Române și ai CEC Bank vor avea acces în unitățile poștale din întreaga țară
În incinta sucursalelor pot intra toți clienții Poștei Române și ai CEC Bank, care au de rezolvat anumite probleme la oficiile poștale, fără să prezinte certificatul verde. De asemenea, pensionarii și părinții își pot ridica ca și până acum pensiile și indemnizațiile.

Cu toate că nu vor cere prezentarea Certificatului Verde la intrarea în unități pentru propria siguranță Poșta Română a cerut respectarea a unor simple cerințe, anume: respectarea modului de a purta masca; se cere dezinfectarea mâinilor atât la intrarea, cât și la ieșirea din unități; păstrarea unei distanțe socială minimă de 2 metri; și se cere respectarea regulii de un singur client în incinta unităților poștale.

„Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, precizează Poșta Română.

„Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și pe a colegilor noștri. Împreună, cu responsabilitate și conformare, vom pune capăt pandemiei”, adaugă Poșta Română pe site-ul instituției.

CEC Bank susține printr-o postare pe Facebook aceleași decizii luate de Poșta Română
„Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază”, declară CEC Bank într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

În cadrul noilor măsuri, CEC dorește să-și liniștească clienții și că serviciile bancare de care au nevoie vor fi oferite în continuare în același mod. Inclusiv în sucursalele CEC Bank, fără a fi obligatorie prezentarea unui certificat verde.

De asemenea, CEC susține că va respecta măsurile de siguranță și securitate ca și până acum, precum: „distanța, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor etc.” a mai scris CEC Bank.

Care este răspunsul lui Raed Arafat?
Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, prin Hotărârea de Guvern care a fost avizată luni, pensionarii care nu sunt vaccinați vor putea să își ridice fizic pensia, urmând ca în cazul persoanelor nevaccinate care primesc alocații pentru copii sau alte prestații sociale să se aplice exact aceeași regulă de excepție cu privire la intrarea în cadrul instituțiilor publice.

„Din punct de vedere al accesului la instituțiile publice și la cele private, au fost prevăzute unele excepții care ni s-au ridicat de către mai multe persoane. Pensionarii care trebuie să ridice pensia, de exemplu, nu vor avea restricții să ridice pensia, cei care merg pentru prestații sociale, alocații de copii, etc., pot să intre să ridice aceste prestații”, a afirmat luni șeful DSU, Raed Arafat într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

De altfel, Arafat precizează că pe partea de justiție au fost adoptate și anumite excepții, ca „actul de justiție și de ordine publică să poată să continue normal”, adaugă șeful DSU.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *