Teatrul românesc a mai pierdut un mare actor. Artistul activa la Teatrul Mic. Despre cine este vorba și ce carieră

Doliu în teatrul românesc: A murit actorul Papil Panduru
Papil Panduru s-a stins recent din viață, anunță Teatrul Mic prin intermediul unui comunicat. Artistul a jucat în peste 80 de filme și a înregistrat zeci de piese de teatru, iar în anul 2019 a primit Premiul de excelență pentru întreaga activitate.

Acesta s-a născut pe 13 octombrie 1934 în Menții de Jos, județul Gorj. Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1961 alături de marii actori: Gheorghe Dinică, Marin Moraru și Dorina Lazăr.

El a activat pe scena Teatrului Mic preț de mai bine de două decenii, iar printre ultimele spectacole în care a fost prezent s-au aflat mari piese precum: „Cum gândeşte Amy” de David Hare, regia Cătălinei Buzoianu (premiera 2005), „Furtuna” de William Shakespeare, regia Cătălina Buzoianu (2009) și spectacolul „Primăvara doamnei Stone la Roma”, dramatizare de Martin Sherman după romanul omonim al lui Tennessee Williams, în regia Lianei Ceterchi (2012).

Papil Panduru a fost premiat în data de 27 mai 2019 cu Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 47-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN).

A jucat în peste 80 de filme
Soțul regizoarei Cătălina Buzoianu a jucat în peste 80 de filme celebre printre care: „Pruncul, petrolul şi ardelenii” (regia Dan Piţa, 1980), „Ştefan Luchian” (regia Nicolae Mărgineanu,1981), „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1982), „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1982)


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *