Fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, cere carantină timp de o lună în România, din cauza situației grave a pandemiei de Covid-19.

România străbate cea mai neagră perioadă de la începutul pandemiei de Covid-19. Zilnic, 450 – 500 de români își pierd viața din cauza infecției, iar lucrurile nu par a se ameliora sub acest aspect, dat fiind faptul că secțiile ATI sunt pline.

În acest context sanitar extrem de grav, Alexandru Rafila, deputat al PSD și specialist în domeniul sanitar, a declarat vineri că s-ar impune o carantină națională pentru o lună.

Medicul a spus că acest lockdown ar trebui să fie unul în acord cu realitățile și să fie decis de comun acord cu patronatele și sindicatele.

Alexandru Rafila cere carantină în România timp de o lună: ”E intolerabil să avem 500 de morți zilnic”
În cursul zilei de vineri, 29 octombrie, Alexandru Rafila, din calitatea sa de vicepreședintele al Camerei Deputaților, a avut o serie de consultări cu reprezentanți ai societății civile.

După această întâlnire, medicul a vorbit și despre situația sanitară din țară. Întrebat de presă dacă ar recomanda o carantină la nivel național, Rafila a dat un răspuns afirmativ.

”Da, dar una care să țină cont de realități. Trebuie să fie o reducere a activităților sprijinită de populație, care se face împreună cu participarea celor afectați, explicată și acceptată de comun acord.

Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea”, a spus deputatul PSD, conform G4Media.

În opinia fostului trimis al României la OMS, restricțiile ar trebui impuse din cauza numărului uriaș de decese anunțat zilnic de autorități.

”Toate lumea are dreptul la opinie. Totuși, fiecare trebuie să înțeleagă, suntem afectați de acest număr înfiorător de 500 de decese zilnic. Noi putem controla acest lucru într-un timp mai scurt, pentru a limita pagubele umane și economice.

Sau putem veni cu jumătăți de măsură și tergiversări, și rămânem în fruntea clasamentul la morți. Acest total de morți este intolerabil”, a adăugat Rafila.

Propunerile lui Alexandru Rafila pentru Guvern în privința sectorului Horeca
În intervenția sa de vineri, Alexandru Rafila a spus că va trimite Guvernului o serie de propuneri care vizează reducerea activităților pentru sectorul Horeca ”pentru o perioadă limitată de timp”.

Aceste măsuri s-ar putea lua doar cu condiția ca Executivul să-și asume plata rapidă a ajutoarelor financiare pentru afacerile afectate.

”Ajutoarele financiare sunt necesare pentru ca activitățile să rămână deschise. Această situație de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncredrea sectorului privat. Nu vreau să intru în detaii tehnice, noi vom trimite câteva idei ce trebuie agreate de participanți. Dar e important ca mediul privat să fie implicat în decizie”, a mai spus Rafila.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *